Mit érdemes tudni a kalcium-kloridról?

A hagyományos szárítószerekkel ellentétben, mint az agyag vagy a szilikagél, az Absortech termékeinek legfontosabb összetevője természetes anyag. Ez a természetes anyag a kalcium-klorid, mely az előzőekben említett páramegkötő termékekhez képest hatékonyabb nedvszívó képességgel bír. Ennek köszönhetően termékeink nagyobb védelmet biztosítanak, mint a hagyományos szárítószerek.

Természetes anyag

A kalcium-klorid (CaCl2) ami a természetben is megtalálható, rendkívül gyorsan és hatékonyan szívja fel a levegő nedvességét. Képes a saját súlyának többszörösét is megkötni, ha a levegő elég párás és a hőmérséklet elég magas. A szárítószereink kialakításai révén a megkötött nedvesség – a termékek típusától függően – sűrű zselévé alakul, vagy pedig egy olyan tartályba kerül, ahonnan később sem tud elpárologni.

Nedvszívó képesség

A kalcium-klorid szárítószer több nedvességet tud felszívni, ha a környező levegő relatív páratartalma magas. Már 50% -os relatív páratartalom mellett is a kalcium-klorid a párát saját tömegének 150% -ában képes megkötni. Nedvszívó kapacitása a relatív páratartalom emelkedésével exponenciálisan növekszik, ami figyelemre méltó eredmény más szárítószerekhez, mint például a szilikagélhez és az agyaghoz képest is.

Újrapárolgás kizárva

A termékeink úgy lettek kialakítva, hogy az általuk megkötött nedvesség nem párolog el újra, és nincs szivárgás, mely tulajdonságok szintén kiemelik a többi szárítószerek közül.

Környezetbarát

A piacon található olyan abszorpciós anyag is, amelyek mérgező összetevőket is tartalmazhatnak. Viszont az Absortech termékek csak kalcium-kloridot tartalmaznak, amely egy teljesen természetes eredetű vegyület, és bőségesen megtalálható például a tengerek és óceánok vizében. De a legfontosabb hogy ez az alapanyag nem mérgező és környezetbarát. 


További cikkek: