Szempontok a választáshoz!

Ha egy komplex rendszert vizsgálunk nagyon könnyű belőle csak egy szempontot elemezni, de mi azt javasoljuk, hogy ne csak egy dolgot ragadjon ki!

Ennek függvényében, ha egy termék nedvességvédelméről beszélünk, akkor nemcsak a páramegkötő képességről és az szárítószer egységárról kell beszélni, hanem figyelembe kell venni ezen szárítószerek elhelyezésével kapcsolatosan felmerülő idő- és költség tényezőket is.

Ha az Absortech termékeket használja, akkor jelentős megtakarítást érhet el az által, hogy kevesebb szárítószerre lesz szüksége konténerenként, ládánként vagy dobozonként. Ennek az az oka, hogy a termékeinkben lévő páramegkötő anyag, a kalcium-klorid-oldat sokkal hatékonyabban fejti ki hatását, mint más szárítószerek.

Példaként, egy konténerben a 20 liter nedvesség megkötéséhez általában 8 darab 1 kg-os AbsorGel® Hangingre van szükség. Ugyanennek a hatásnak az eléréséhez 40 darab, egyenként 2 kg-os szilikagélre vagy agyagra lenne szükség. Ez plusz 32 darab páramegkötő elhelyezését jelenti.

Tegyük fel, hogy évente 500 konténert szállít, ami konténerenként plusz 32 darab, összesen 16 000 darab páramegkötő elhelyezését jelent. Ha ezt átfordítjuk a felrögzítésekkel eltöltött többlet munkaórára, akkor ezek rögzítése jelentős többletmunkával és többletköltséggel  járnak.

És ez még nem minden.

Az AbsorGel termékünket speciálisan kialakított akasztóval látjuk el, melyek rögzítése a konténerben könnyen és padlón állva végezhető el. Ezzel ellentétben az agyagot és a szilikagélt gyakran kábelkötegelővel szerelik fel a konténerek mennyezete alatt lévő rögzítő gyűrűkre, melyhez általában létrára is szükség van, így ezek szerelési időigénye jelentősen több, ami extra költségnövekedéssel jár.

Ha a fenti példát megnézzük és szentelünk néhány percet a számoknak, akkor azt láthatja hogy termékeink használatával sok pénzt spórolhat meg! Mindamellett persze ne feledkezzen meg a kedvezőbb egyéb környezeti hatásokról sem!

  • Az egyenértékű hatásfok oldaláról megközelítve nézzük meg a Konténerenként 8 kg AbsorGel vagy 80 kg agyag, illetve szilikagél összehasonlítását! Az AbsorGel használatával évente 500 konténer szállítást alapul véve 36 000 kg  (agyag vagy SG) termék kevesebb szállításával és tárolásával jár. Ez jelentős likviditási előnyt is jelent a logisztikai megtakarításokon túl.
  • Ha pedig abból indulunk ki, hogy minden szárítószer tömegének 5% -át műanyag csomagolás teszi ki, akkor a kevesebb volumennel nem szennyezi a környezetet sem feleslegesen 1 800 kg műanyaggal. Ami mellett érdekes adat, hogy 1 800 kg műanyag 200 000 darab 0,5 literes PET palacknak felel meg.

A fenti összehasonlítások alapján elmondhatjuk hogy az Absortech termékek használata sokkal többet jelent attól, mint hogy mennyi a darabonkénti költségük!

Emiatt is kezdtük gondolatunkat azzal, hogy az Absortech termékeire rendszerként tekintsünk és hogy érdemes figyelembe venni az összes szempontot összehasonlításkor, mert ezzel rengeteg időt és pénzt takaríthat meg, miközben még a környezetet is védi!


További cikkek: