A szilikagél vagy AbsorGel®? A csere előnyeiről.

Milyen előnyökkel jár a szilikagél AbsorGel®-re  történő cseréje? A legfontosabb különbség a két szárítószer között a páramegkötő képességük.

A szilikagél vízfelvevő képessége saját súlyának maximum 25%-a. Ezzel szemben az AbsorGel® a párát saját tömegének akár 250-300%-ában képes megkötni. Vagyis az AbsorGel® páramegkötő képessége 10-12-szer nagyobb, mint a szilikagélé (itt olvashat bővebben).

Konténerekben használt szárítószerek esetén az AbsorGel nagyobb nedvszívó kapacitása azt jelenti, hogy ugyanannak a hatásnak az eléréséhez sokkal kevesebb AbsorGelre van szükség, mint szilikagélre.

Ami a súlyt illeti, szilikagélről AbsorGel®-re történő áttérés azzal jár, hogy ugyanannak a védelemnek az eléréséhez a szilikagél teljes tömegének 10% -ára lesz szükség. Ez egyet jelent a telepítés és az eltávolítás idejének a lerövidülésével, valamint a kezelési követelmények csökkenésével is.

Milyen előnyöket tud nyújtani az AbsorGel még azok számára a vállalatok számára is, amelyek nem nagy mennyiségben használnak szilikagélt? Nézzünk pár érvet az Absortech termékei mellett:

1. Hatékonyabb a nedvesség károsodásának megelőzésében.

2. Nagyobb védelmet biztosít előre nem látható körülmények esetén.

3. A szilikagél AbsorGel®-re történő cseréje egyszerűsítheti a csomagolási folyamatot és csökkentheti az ezzel kapcsolatos költségeket.

4. Az AbsorGel® az egész konténer, vagy az egész doboz nedvességvédelméről gondoskodik.

Tudta-e, hogy a vezető ruhagyártók betiltottak néhány szilikagél tasakot, mivel ezek kis koncentrációban tartalmazhatnak kobalt (II) -kloridot, nehézfémsót, amelyet indikátorként használnak a „kék szilikagél” telítettségi szintjének kijelzésére? A kobalt (II) -klorid veszélyes és mérgező anyag, amely szennyeződést okozhat és hatással lehet egészségünkre. A kobalt (II) -kloridot felvették az ECHA (Európai Vegyianyag-ügynökség) a nagyon aggasztó anyagok jelöltlistájába.

Az AbsorGel® viszont természetes szárítószer, amely kalcium-kloridon alapul, amely a természetben jelen lévő vegyület.

Tegyen lépéseket a költségek, a telepítési idő csökkentése és a környezet védelme érdekében!


További cikkek: